4 Şubat 2010 Perşembe

DEXTER(DİZİ)


Dexter,Emmy Ödüllü sahne yazarı James Manos,Jr'ın Darkly Dreaming Dexter romanından uyarlanılan ABD dizisidir. Miami'de geçen dizi, hem seri katil hem de Miami Metro Polis Departmanı'nda kan analizcisi olarak çalışan Dexter Morgan'ın hayatını konu alır.

Karakter ve Oyuncular

Dexter Morgan

Karakteristik Analizi

Dexter; Miami Metro Polis Departmanı için çalışan Adli Tıp Kan Analiz Uzmanıdır. Kendisine ayırdığı zamanlarda ise bir seri katildir.Dexter'ın üvey babası Harry, Dexter'ı öldüreceği kişileri sadece katiller arasından, özellikle de yasadan kaçabilmiş olanlardan seçmesi konusunda yönlendirmiştir.

Dexter hikayesi ilk romanda;çocuk olarak komşularının evcil hayvanlarını öldürerek başladı. Harry onun öldürdüğü hayvanları bulup teşhis eder ve Dexter'ın bir sosyopat ,durdurulamaz bir öldürme ihtiyacının olduğunu fark eder. Harry, Dexter'in gidişatını durduramayacağını anlayınca, en azından onu daha doğru bir yola yönlendirmeye çalışır. Harry üvey oğluna, dikkatli olmayı, titiz davranmayı ve becerikli bir katil olarak arkasında nasıl hiç ipucu bırakmadan öldürebileceğini gösterir.Dexter'a halk içinde yaşamasını, normal davranmasını, normal tepkiler vermesini ve sahte duyguları öğretir. Ayrıca Harry oğlu Dexter'a öldürmede kullanacağı ahlak kuralları öğretir ki bu kurallara Dexter, "the Code of Harry" (Harry'nin Kuralı) ismini koyacaktır. Kuralın merkez inancı, sadece kendisi gibi olanları, katilleri öldürmesini söyler. Tabi bu Kural'ın başka kurallarıda var. Örnek vermek gerekirse; 1 Numaralı Kural: yasadan kaç ve asla sakın yakalanma.

Bu diziyi herkesin izlemesini tavsiye ederim.

Kaynaklar:1) http://tr.wikipedia.org/wiki/Dexter_(dizi)

2)http://www.imdb.com/title/tt0773262/

3)http://www.sho.com/site/dexter/home.do

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder